Uitblinkers cursus: meld je aan!

De Uitblinkers cursus wordt vernieuwd! Uitblinkers is een samenwerking gestart met uitgeverij Prelum, waardoor de cursus vanaf najaar 2023 een blended opzet krijgt. Op deze manier maken we de cursus evenwichtiger, veelzijdiger én praktischer.

Voor deelname aan de cursus vragen we 11 nascholingspunten aan (KRT/KRM). Na afloop ontvang je een persoonlijk certificaat en een oorkonde voor in de praktijk. De cursussen lopen snel vol, dus tijdig aanmelden is verstandig. Gebruik hiervoor het inschrijfformulier onder aan deze pagina.

De cursus is zowel geschikt voor tandartsen als mondhygiënisten en preventieassistenten.

Nieuwe startdata en tarieven

De nieuwe startdata worden binnenkort bekendgemaakt. Op dit moment hebben wij al een aantal inschrijvingen ontvangen. Wil je verzekerd zijn van deelname? Meld je dan alvast aan! Uiteraard kun je je deelname verschuiven of annuleren als de cursusdata je niet uitkomen.

Deelname aan de cursus bedraagt € 995,- (geen btw verschuldigd), inclusief lunch en lesmateriaal. De factuur ontvang je zodra de cursus is gestart.

Deelnemen met je hele mondzorgteam of een deel daarvan? Dat is zeker mogelijk! Vanaf 5 deelnemers kun je profiteren van korting. Bovendien is het mogelijk om de cursus alleen voor je eigen praktijk of keten te laten organiseren (incompany). Benader ons gerust via evenementen@prelum.nl voor meer informatie en een voorstel op maat!

Achtergrond

Gedragsverandering in de tandheelkundige praktijk lijkt redelijk eenvoudig. Met goede voorlichting verwachten we ouders te kunnen motiveren tot goede zelfzorg. Toch blijkt de praktijk weerbarstig. Vaak is de benodigde kennis en motivatie voor een goede zelfzorg wel aanwezig, maar ervaren ouders barrières om de preventieve adviezen in praktijk te brengen. Voorbeelden hiervan zijn tegenwerkend gedrag van het kind, vermoeidheid of tijdgebrek in de ochtend of avond.

Programma

In deze training ga je werken met de Uitblinkers-methodiek. Deze gespreksmethodiek is ontworpen voor zorgverleners in hun contact met ouders om poetsgedrag van 2 tot 10-jarige kinderen te verbeteren. Hierbij wordt een set met duidelijk geïllustreerde kaarten gebruikt. De gespreksmethodiek is gericht op het identificeren van barrières die een drempel vormen bij het tandenpoetsen bij het kind, en het bespreken van een passende aanpak om deze barrières weg te nemen. Hierbij staat het aanleren van opvoedkundige vaardigheden rondom tandenpoetsen centraal. Uitblinkers borduurt voort op twee academische proefschriften van het ACTA en is ontwikkeld in samenwerking met experts uit de pedagogiek en psychologie. Uitblinkers is verkozen tot preventieproject van het jaar 2020 én 2021 – en recent heeft het onderzoeksteam de publicatieprijs van de NTVT in de wacht gesleept.

In de nieuwe opzet bestaat de cursus uit:
1. serie e-learningmodules met in totaal drie uur studietijd, waarin de theoretische basis van Uitblinkers wordt behandeld in een mix van teksten, video’s, animaties en vragen. Je leert de achtergrond van de opvoedkundige aanpak en hoe deze toe te passen in de praktijk;
2. kleinschalige cursusdag op een aantrekkelijke locatie met ruim aandacht voor instructie, discussie, oefenen en reflectie. Op deze manier krijg je het toepassen van de methodiek direct in de vingers;
3. kaarten en andere ondersteunende materialen om in de eigen praktijk te gebruiken;
4. gerichte feedback en reflectie naar aanleiding van zelf opgenomen videobeelden in een online videosessie, zodat je je vaardigheden verder kunt uitbreiden en verbeteren.

Na deze cursus:

  • kun je barrières van ouders bij het tandenpoetsen herkennen en uitvragen.
  • weet je hoe je een mogelijke aanpak kunt afstemmen op de barrières en behoeften binnen het gezin.
  • heb je een toolkit, bestaande uit kaarten en ondersteunende materialen, om de gespreksmethodiek in de praktijk toe te passen. Hierdoor kun je ouder en kind beter begeleiden naar goede zelfzorg!

Aanmelden


[[[["field5","equal_to","Groepcursus (op onze locatie)"]],[["show_fields","field6,field9,field54"]],"and"],[[["field5","equal_to","Cursus op maat"]],[["show_fields","field8,field10,field17,field19"]],"and"],[[["field5","equal_to","overige service"]],[["show_fields","field11"]],"and"],[[["field19","equal_to","Nee, een andere locatie"]],[["show_fields","field22,field24"]],"and"],[[["field31","contains","laptop"]],[["show_fields","field30,field32,field23,field36,field34,field48,field40,field46,field52"]],"and"],[[["field36","contains","via"]],[["show_fields","field38,field37,field7"]],"and"],[[["field6","contains","Bootcamp"],["field10","contains","Bootcamp"]],[["show_fields","field41,field42,field43"],["hide_fields","field12"]],"or"],[[["field6","equal_to","Groepscursus (2 dagen): Wordpress Basis + Design"],["field10","contains","2-daagse"]],[["show_fields","field13"]],"or"],[[["field5","contains","maat"],["field5","contains","Groepscursus"],["field5","contains","overige"]],[["hide_fields","field43,field41,field42"]],"and"],[[["field38","contains","betaling"]],[["show_fields","field7"]],"and"],[[[]],[[]],"and"],[[["field48","contains","Ja"]],[["show_fields","field35,field39"]],"and"],[[["field48","contains","Nee,"]],[["show_fields","field50,field35,field39"]],"and"],[[["field5","equal_to","overige service"]],[["hide_fields","field45,field12"]],"and"],[[["field52","equal_to","Ja, prima"]],[["show_fields","field53"]],"and"]]
1


Locatie cursus op maatVind de cursus plaats op hetzelfde adres als het faktuuradres?
Je WordPress website

Indien je nog geen domeinnaam en webhosting geregeld hebt, dan adviseren we je deze aan te vragen bij domeinbalie.

AccoordBekijk de Algemene Voorwaarden. Geen rare dingen in de kleine lettertjes 🙂
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder