Onderzoek

Nadat Denise en Maddelon gepromoveerd zijn op de relatie tussen mondgezondheid en de rol van het gezin en opvoeding, wilden zij hier een vervolg aan geven. Hieruit is de Uitblinkers interventie ontstaan, gebaseerd op alle theorie die in hun proefschriften is omschreven. Om de effectiviteit van de methode verder te onderzoeken, is meer onderzoek nodig.

Het Uitblinkers project

Het uitblinkers project is ontstaan, omdat Denise en Maddelon merkten dat ouders van jonge kinderen een ander soort hulp nodig hebben dan er tot nu toe vaak geboden wordt. Ze wilden meer dan kennis overdragen, ze wilden ouders écht helpen het thuis anders te kunnen doen. De interventie die zij hebben ontwikkeld, is uitgerold in een groot pilot onderzoek door heel Nederland. De resultaten van dit onderzoek zijn veelbelovend.

Promotieonderzoek

Momenteel zijn wij hard aan het werk om financiële ondersteuning te zoeken voor het opzetten van vervolgonderzoek. Wij hopen hier een promotietraject aan te koppelen. Heb je tips en ideeën voor ons of ben je geïnteresseerd om, naast je werk als bijvoorbeeld tandarts of psycholoog, een boeiend onderzoeksproject op te zetten – neem contact met ons op. Wij zoeken jou!

Wilt u meedoen met het onderzoek, of ons op een andere manier ondersteunen? Neem dan contact met ons op via onderstaande button. We kunnen de hulp goed gebruiken!