Een gezond gebit

Helaas zijn er nog steeds veel jonge kinderen met gaatjes in hun gebit (cariës). Dit leidt tot nare gevolgen, zoals kiespijn en onnodige belasting van een kind bij het behandelen ervan. Cariës kan in theorie redelijk simpel voorkomen worden door een gezond voedingspatroon en het tandenpoetsen met een fluoride tandpasta. Maar is dat eigenlijk wel zo simpel …?

Waarom onze stichting

De laatste jaren lijkt het iets beter te gaan met de kindergebitten in Nederland. Helaas zijn er nog steeds te veel jonge kinderen met gaatjes, wat erg belastend kan zijn. De meeste mensen weten best hoe je dit kunt voorkomen, maar ervaren hobbels om gezond gedrag wat hierbij hoort vol te houden. Daarom hebben wij stichting Blinkers opgericht.

Wat we doen

Door onderzoek op te zetten, te begeleiden en te proberen hier subsidiëring voor vrij te maken, kunnen we preventie-methoden steeds verder verbeteren. Daarnaast willen we graag zo veel mogelijk zorgverleners trainen om te werken met een nieuwe methodiek, waarbij in gesprek wordt gegaan met ouders om ze daarmee écht verder te helpen.

Het bestuur

Stichting Blinkers is opgericht in 2018. De stichting is ontstaan uit initiatief van Denise en Maddelon. Zij hebben Erica en Monique erbij gevraagd als adviseurs, omdat zij veel ervaring hebben met projecten als deze op andere gebied. Samen zijn zij zeer enthousiast om zo veel mogelijk zorgverleners kennis te laten maken met onze methodiek.

Maddelon

Maddelon de Jong-Lenters

Tandarts-pedodontoloog en onderzoeker bij ACTA
Lees meer
Denise

Denise Duijster

Onderzoeker bij Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA)
Lees meer
Erica

Erica Polak

Ontwikkelingspsycholoog en gedragstherapeut
Lees meer
Monique

Monique L’Hoir

Gedragstherapeut, expert in slaap en opvoeding
Lees meer